2015. november 1., vasárnap

Fasírt utazáshoz

Nem tehetek róla, de ha hosszabb útra megyünk, mi mindig megéhezünk útközben. Viszont, hogy laktató is legyen, igyeszünk tartalmas szenyót csomagolni.
Az egyik ilyen, a fasírt.
A mi konyhánk fasírt receptje nem szokványos.
A darálthúshoz a következőket teszem:
szelet áztatott és kinyomkodott kenyér, tojás, só, bors, kurkuma, fokhagyma. Esetleg ha van akkor zöldségzöldje, külömböző zöldfűszerek. Ebben most borsikafű van. Örölt paprikát és hagymát direkt nem írtam, nem teszek bele, azóta nem bántja a gyomromat. Dolgozok még a húsmasszába margarint olyan 5 dekányit kb. Ez jó ízt ad neki. Szendvicshez elöször gömbölyítem vizes kézzel az összeállított masszát, majd lapítom.
Házi kenyeret felszelem, és oda készítem. Közepes tempóban sütöm, nagyon kevés olajon.
Először azt lehet mondani, hogy csak párolódik a saját levében, majd adok neki egy kis színt. Így nagyon jó szaftos marad. Amikor kisűl a fasírt két kenyér közé teszem, hogy a kicsorduló meleg szaftot a kenyér szívja fel, és vegye át azt a finom ízt. Össze rakom a két  kenyeret és félre teszem. Amikor kihűlt, csak akkor teszek bele jégsalátát. Amikor beleharapsz, először roppan a saláta, majd jönnek elő a finom ízek sorban, és bégül eljutsz a zamatos husikáig. Külön jól zárható müanyag tárolódobozba szeletelek paradicsomot és chilit amit csak sózok.
Addigra finom levet ereszt. Nem rakom előre a szendvicsbe, nehogy elázzon. Garantáltan finom. Ha nem hiszed, próbáld ki, és oszd meg belünk a tapasztalatodat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése