2016. január 15., péntek

Egyből kettő.

Borzas tészta.
Indítok egy új recept sorozatot, amikor ugyan abból az alapanyagból kétféle étel készül. Az egyik ilyen a borzas tészta. Ezt a nevet én adtam neki. Ha megnézitek a képet látni fogjátok, hogy miért.
Alapanyagok:
1. Változat: finom zöldbab leves.
sertéshús 30 dkg
hagyma 1 fej
zöldbab 1/2 kg
burgonya 4-5 szem
sárgarépa 3 szál
zeller 15-20 dkg
paprika
paradicsom
Fűszerek:
őrőlt paprika, só, bors, ételízesítő, kurkuma, chili parika (aki szereti erősen), kömény (teafilterben főztem bele, csak az íze végett)
Második változat:
A fentieken kívül
fodros kockatészta
besamel mártás
negyed kg fejeskáposzta

A husit apró kockára vágom a vöröshagymával együtt, és egy kevés olajon elkezdem párolni. Sózom, bele teszem az ételízesítőt. Ha kell, öntök alá egy kis vizet. Amikor kellően megpárolódott, ráteszem a zöldségeket. Tovább párolom.
A vizet mindig pótolom, ha szükséges.
Közben egy kevés olajjal és sóval kissé megpirítok egy csomag fodros kockatésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése