2015. május 23., szombat

Kijevi Jércemell tört burgonyával.

Hétvégére csibe mellett vett anyu. A suliban pont a Kijevi jércemellet készítettük, így önként jelentkeztem, hogy itthon is megsütöm.


















Kijevi jércemell recept.

Hozzávalók:
  • csibemell 
  • sajt
  • vaj
  • petrezselyemzöld
  • tojás
  • őrölt szerecsendió
  • liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz


Reszelt sajtot vajjal, sóval, petrezselyem zölddel és a reszelt szerecsendióval össze keverjük. 













A jérce mellett felszúrjuk hogy tölthető legyen. A vajjal összekevert sajtot bele töltjük, a jércemellet kézzel egy henger alakúra formázzuk, majd tálcára rakva hűtőbe tesszük, dermesztjük. Sózzuk, bécsi módon bundázzuk, és bő olajban kisütjük.


A burgonya püréhez a pucolt, kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőztem. Most annyira nem pürésítettem, hanem inkább a saját levével és vajjal, egy kis petrezselyemzölddel, a sült hús zsírjából egy kicsivel összetörtem. 
A csibe mell így nem lesz száraz. Finom, zaftos, ahogy a belülről kifelé sülő vaj átjárja. És igen ízletes.

Próbáld ki te is. Jó étvágyat hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése