Kijevi jércemell recept.
Hozzávalók:
- csibemell
- sajt
- vaj
- petrezselyemzöld
- tojás
- só
- őrölt szerecsendió
- liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Reszelt sajtot vajjal, sóval, petrezselyem zölddel és a reszelt szerecsendióval össze keverjük.
A jérce mellett felszúrjuk hogy tölthető legyen. A vajjal összekevert sajtot bele töltjük, a jércemellet kézzel egy henger alakúra formázzuk, majd tálcára rakva hűtőbe tesszük, dermesztjük. Sózzuk, bécsi módon bundázzuk, és bő olajban kisütjük.
A burgonya püréhez a pucolt, kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőztem. Most annyira nem pürésítettem, hanem inkább a saját levével és vajjal, egy kis petrezselyemzölddel, a sült hús zsírjából egy kicsivel összetörtem.
A csibe mell így nem lesz száraz. Finom, zaftos, ahogy a belülről kifelé sülő vaj átjárja. És igen ízletes.
Próbáld ki te is. Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése